ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z cebulką smażona w papirusie

Wątróbka drobiowa z cebulką smażona w papirusie

nazwa

Wykonanie

Miałam do wykorzystani a opakowanie Winiary Pomysł na... Soczystą pierś kurczaka w zioła ch prowansalskich a w lodówce wątróbka. Postanowiłam usmażyć wątróbk ę w papirusie.
Jak się okazało to był dobry pomysł . Wątróbka wyszła bardzo dobra,miękka, soczysta, dobrze przyprawiona. A ceb ulka przepyszna.
1 Pomysł na... Soczystą pierś kurczaka w zioła ch prowansalskich Winiary
ok. 12 szt. wątróbek drobiow y ch
1 cebul a pokrojona w p aski
Rozgrzej patelnię (nie dodawaj tłuszczu). Rozbij lekko wątróbki na grubość 1,5 - 2 cm. Umieść po 3 -4 sztuki na jednej połowie pergaminu wraz z kilkoma piórkami cebu li. D rugą połową przykryj mięso od góry. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki) po 3 minuty z każdej strony.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/12/watrobka-drobiowa-z-cebulka-w-papirusie.html