Wykonanie

Miałam do wykorzystani a opakowanie
Winiary Pomysł na... Soczystą
pierś kurczaka w
zioła ch prowansalskich a w lodówce
wątróbka. Postanowiłam usmażyć
wątróbk ę w papirusie.Jak się okazało to był dobry pomysł .
Wątróbka wyszła bardzo dobra,miękka, soczysta, dobrze przyprawiona. A ceb ulka przepyszna.1 Pomysł na... Soczystą
pierś kurczaka w
zioła ch prowansalskich
Winiaryok. 12 szt.
wątróbek drobiow y ch1
cebul a pokrojona w p askiRozgrzej patelnię (nie dodawaj tłuszczu). Rozbij lekko
wątróbki na grubość 1,5 - 2 cm. Umieść po 3 -4 sztuki na jednej połowie pergaminu wraz z kilkoma piórkami cebu li. D rugą połową przykryj
mięso od góry. Zawinięte w pergamin
mięso połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki) po 3 minuty z każdej strony.
