Wykonanie
Nie jest to na pewno najbardziej wykwintna
sałatka, jaką zdarzyło mi się zrobić, ale ma w sobie coś poprawiającego nastrój. Zapewne to
słoneczny kolor
ananasa i
kukurydzy na talerzu podnosi poziom optymizmu. Do jej wykonania możesz również wykorzystać kawałek upieczonego
kurczaka (jeśli ostał się po niedzielnym obiedzie), może być też ugotowany na parze lub z grilla. Jeśli chcesz, by
sałatka była bardziej pożywna, dodaj do niej pół szklanki ugotowanego
ryżu.
Banalna do wykonania, smaczna – smakowity lancz.
Składniki
Filet z kurczaka (pojedynczy)
Oliwa4 plastry
ananasa z puszkiMała puszka
kukurydzy konserwowejŁyżka
orzechów włoskich2 łyżki gęstego
jogurtu naturalnegoSól,
pieprzPrzygotowanie
Kurczaka pokrój na kawałki wielkości kęsów,
posól, popieprz i usmaż na posmarowanej
oliwą patelni.
Ananasa pokrój w kostkę, wrzuć do miski, dodaj
kurczaka,
orzechy i odsączoną
kukurydzę.Dodaj
jogurt, wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw
solą i
pieprzem.Gotowe!