Wykonanie

Składniki :
bakłażanmajonezkoperek ,
czosnek 4 duże ząbki
żółty ser około 30 dag3
jajkamąka,
olej do smażenia,
sólPrzygotowanie :
Bakłażan myjemy i kroimy na cieniutkie , długie plastryKażdy plaster lekko solimy i osączamy na sicieNastępnie smażymy każdy maczając w
jajku i
mąceKładziemy na ręczniku papierowym , by osączyć z nadmiaru
olejuPo wystudzeniu nakładamy na każdy plaster - farsz i lekko zawijamyFarsz :
Ser ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy pokrojony
koperek , solimyWszystko mieszamy , dodajemy
majonez ,
pieprz , przeciśnięty
czosnek i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamyTakim farszem smarujemy plastry
bakłażanaKażdy
bakłażan ściśle zawijamy i ... gotowe .Smacznego !A tak naprawdę ilość poszczególnych składników zależy od wielkości naszego
bakłażana :)Danie jest super proste i SMACZNE , dlatego namawiam do wypróbowania .