Im więcej jemy rybek tym lepiej. U mnie tym razem w zapiekance :)Składniki3-4 filety z mintaja25 dkg pieczarek1/2 średniego selera4-5 dużych ziemniaków2 pomidory2 cebule1 opakowanie mini-kuleczek mozzarellisól, pieprzsłodka paprykaświeży rozmaryn1 łyżka posiekanej, zielonej pietruszki\sok z cytrynySposób przygotowaniaZiemniaki gotujemy i studzimy. Cebule kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w zapałkę selera i smażymy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki i natkę pietruszki. Smażymy aż odparuje sok z grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Na dno kroimy w plasterki ziemniaki. Na to wykładamy farsz warzywny. Rybę oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na warzywach. Całość przykrywamy plasterkami pomidora, posypujemy listkami rozmarynu i posypujemy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.Zapiekankę wyciągamy z piekarnika i na wierzchu rozsypujemy kuleczki mozzarelli. Popsujemy słodką papryką i wkładamy do piekarnika na 5-10 minut. Smaczonego :)Darmowy Hosting CBA.PL