Moja wariacja na temat tiramisuSkładnikibiszkopt:4 jajka3/4 szklanki cukru kryształu3/4 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniakrem:1 duże opakowanie śmietany 30% (330 ml)1/2 kg serka twarogowego na sernik4 żółtkaok 3/4 szklanki cukru pudrudodatkowo:kakao3/4 szklanki mocnego naparu z kawy z dodatkiem kieliszka wódkiSposób przygotowaniaZ podanych składników upiec biszkopt. Wystudzić i przeciąć na pół. Dobrze schłodzoną śmietanę zmiksować z połową cukru. Połączyć z serkiem. Żółtka utrzeć na puch z resztą cukru i dokładnie wymieszać z masą. Biszkopta nasączyć kawą.Na biszkopcie rozłożyć połowę masy serowej i posypać kakao.Przykryć drugą połowa biszkopta, nasączyć, rozsmarować masę, posypać kakao i gotowe. Schłodzić w lodówce. (debiut mojej silikonowej tortownicy, znalezionej pod choinką :))Darmowy Hosting CBA.PL