ßßß
Składniki:1 opakowanie świeżych wafli1 słodkie mleko skondensowane w puszce1/3 kostki masładrobno zmielone orzechyWykonanie:Puszkę mleka włóż do rondelka z wodą i gotuj przez 3 godziny. Wyjmij i ostudź.Masło ubij na puszysty krem i stopniowo dodawaj masę z ugotowanego mleka. Dobrze wymieszaj. Zmiel orzechy i dodaj je do masy.Smaruj wafle masą. Jeden pozostaw „czysty” – ten na wierzchu. Gotowe wafle przykryj ręcznikiem papierowym albo czystą ściereczką i połóż na nich gazetę. Chodzi o to, żeby dobrze posklejać wafle masą, ale nie pognieść przy tym samych wafli. Kiedy masa dobrze stężeje, możesz kroić na kawałki.Czy wy też rozkładaliście zawsze wafle i wyjadaliście najpierw masę ze środka? :) (osobiście skłonności do rozkładania jedzenia na części miałam spore, podobnie traktowałam delicje, rurki z kremem, ptasie mleczko albo cukierki z galaretką)