Wykonanie
Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca

To właśnie latem
warzyw i owoców jest pod dostatkiem. Te dobrodziejstwa lata zawsze chomikuję w słoikach żeby móc się nimi zajadać zimą.
W tym roku zaczęłam od
ogórków, które przyrządzam na różne sposoby- kiszone, w occie, z
curry czy właśnie
sałatkę ogórkową, której przepisem się dziś z
Wami podzielę ;)
Składniki:
Ogórki- 4 kg
Marchewka- 400 g
Cebula- 200g
Czosnek - 1 duża sztuka
Pietruszka nać- garść drobno posiekanej
Zalewa:
Olej - 1 szklanka
Ocet- 1/2 szklanki
Cukier- 3 łyżki
Sól-3 łyżki
Pieprz- 1 łyżka
Przepis:
1.
Ogórki pokroić w paski,
cebulę w kosteczkę,
marchew zetrzeć na tarce. Połączyć z resztą składników.
Odstawić na godzinę. Po tym czasie włożyć do słoików i pasteryzować przez 6-10 minut od chwili zagotowania.


Legenda
B -
białkoT - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: zapachykuchni@wp.pl