Wykonanie
Naleśniki z nutellą i
bananami w polewie truskawkowej to idealne połączenie
banana i
czekolady. Wspaniałe dla podniebienia dzieci, ale i dorosłych. Nie są za słodkie, dlatego śmiało
mogę je Wam polecić.Składniki:Ciasto:– 250 gram
mąki– niepełna szklanka
mleka– około 0,5 szkl.
wody ( w zależności od oczekiwanej gęstości )– szczypta
soli–
jajko– 2 łyżeczki
olejuPolewa:– szklanka
truskawek– szklanka
jogurtu naturalnego– łyżka
cukruDodatkowo:– nutella– 3
bananyPrzygotowanie:* Składniki na ciasto wrzucamy do naczynia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.*
Truskawki rozdrabniamy blenderem i mieszamy z
jogurtem, oraz
cukrem.Jeżeli chcemy rzadszą polewę, o bardziej
truskawkowym kolorze, dajemy mniej
jogurtu.*
Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż ( chyba że ktoś woli w całości ).* Smażymy naleśniki. Gdy przestygną smarujemy każdy placek cienką warstwą nutelli, na brzegu kładziemy
banana i zawijamy. Gotowe polewamy naszą
truskawkową polewą.Naleśniki z nutelląKategorie: