Wykonanie
Uwielbiam takie kanapki na bogato, kojarzą mi się z rodzinnym domem, gdzie zawsze na kolację, mama przygotowywała nam takie, na jednym wielkim talerzu… z
wędliną,
ogórkiem,
pomidorem,
jajkiem, itp., itd…Teraz to ja, dla swojej rodziny, staram się robić takie kanapki jak najczęściej i choć zawsze mówią mi w domu ” po co tyle narobiłaś ” to znikają szybciorem :)Nie da się im oprzeć :)Dzisiaj chciałam Wam pokazać propozycję kanapki, która posmakowała nam w ostatnim czasie i choć nie różni się ona jakoś drastycznie od każdej innej, zwykłej kanapki, to jednak czasami zamiana jednego ze składników, czyni ją inną i wyjątkową.Tak było przy tej właśnie kanapce, bo zastąpiłam jedynie tradycyjną
wędlinę,
kurczakiem wędzonym…Niby nic, a całkowita odmiana i inny, nowy i o niebo lepszy smak.Kanapki z takim
kurczakiem są wyraziste, soczyste i bardzo, bardzo pyszne.Na prawdę polecam :)Co ważne, taki wędzony
filet z kurczaka ( a może też być noga ), ważący ponad 200g, w biedronce kosztuje zaledwie 4-5zł, więc tyle samo, a nawet i mniej, co dobrej jakości
szynka, a wystarcza go na kilkanaście kanapek :)Wypróbujcie koniecznie, jeżeli do tej
pory tak samo jak ja, uważaliście, że takie
wędzone mięsko jest drogie i nie warto zwracać na nie uwagi ;)Moje kanapeczki zawierały w sobie:wędzony
filet z kurczaka ( ale robię też z wędzonej nogi )
sałatęogórekpomidorszczypiorser topiony w plastrachZanim zjemy nasze cudo:Oczywiście wszystkie składniki ładnie kroimy, siekamy i jak tam jeszcze lubimy.Kromki
chleba, lub
bułki smarujemy
masełkiem, układamy warzywka w kolejności wg. uznania i zajadamy się zdrową, kolorową i pyszną kanapeczką :)Taką kanapkę możemy zrobić też na ciepło, wtedy ja smaruję delikatnie
bułkę masełkiem i podsmażam na patelni grillowej, a robiąc z
chleba, podgrzewam kromki
chleba w piekarniku :)
Przepis bierz udział w durszlakowej akcji ” (Nie) nudna kanapka ed II ”Kategorie: