Już jesień, czyli czas ciepłych rozgrzewających zup . Tym razem będzie to bardzo treściwy krem z dyni .600 g miąższu dyni (lub musu dyniowego)200 g ziemniaków200 g marchewki4 duże łyżki kuskusu1 mała cebula600 ml bulionu drobiowego1/2 papryczki chillikindziuk w plasterkachkwaśna śmietanasól, pieprz, zioła prowansalskieDo garnka wlewamy bulion, wrzucamy miąższ dyni, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew i posiekaną cebulę po czym gotujemy przez 40 minut. Około 10 minut przed końcem gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryczką chilli pokrojoną w cienkie paseczki. Przy pomocy blendera przerabiamy zupę na gładki krem. Dodajemy kuskus i gotujemy kolejne 5-7 minut. Na rozgrzanej patelni układamy plastry kindziuku i podsmażamy je aż zrobią się ciemniejsze i chrupiące. Gotową zupę rozlewamy do misek, ozdabiamy chipsem z kindziuku i kwaśną śmietaną.