Wykonanie
Lato w Polsce nie zawsze rozpieszcza ciepłem, dlatego nawet na wakacyjnym
stole znajdzie się miejsce na talerz, ciepłej, aromatycznej zupy, ot takiej jak ta.2-3
skrzydełka kurczaka1500 ml
wodyduża
cukinia3 duże
marchewki2 średnie
cebule3 ząbki
czosnku8-10 małych, młodyczh
ziemniakówpół pęczka
natki pietruszki3-4 łyżki
sosu Worcestershiresól,
pieprz,
tymianekCukinię kroimy w większe kawałki,
marchew na 2-3 części, a
czosnek i
cebulę w bardzo grubą kostkę.
Ziemniaki zostawiamy w całości (a jeśli są z byt duże kroimy na pół).
Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy
mięso oraz warzywa, doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy przez 60-70 minut na wolnym ogniu. 10 minut przed końcem gotowania doprawiamy zupę. Podajemy przybraną świeżymi gałązkami
tymianku.