ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni z serem ricotta i szpinakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni z serem ricotta i szpinakiem
Składniki
Cannelloni
Ser ricotta
Szpinak
Żółty ser
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
Po dłuższej przerwie związanej z problemami technicznymi, wśród których było również przeinstalowanie systemu operacyjnego wracam z nową porcją przepisów. Na początek, coś w sam raz na obiad czy kolację –
cannelloni
z z
serem ricotta
i
szpinakiem
.200 g
cannelloni
250 g
sera ricotta
250 g
szpinaku
ser żółty
do posypania
natka pietruszki
sól
,
pieprz
,
gałka muszkatołowa
Makaron
lekko obgotowujemy, po czym układamy na papierze do pieczenia.
Szpinak
myjemy, przelewamy gorącą
wodą
, osuszamy i kroimy.
Ricottę
mieszamy z
przyprawami
, dodajemy
szpinak
i dokładnie mieszamy. Masą nadziewamy
cannelloni
. Rurki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy
żółtym serem
.
Cannelloni
pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podanie dodajemy trochę
natki pietruszki
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/cannelloni-z-serem-ricotta-i-szpinakiem
Przepisy powiązane
Wieprzowe medaliony ze szpinakiem
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Francuskie kwadraty ze szpinakiem
Suflet serowy
Sposób przygotowania cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Składniki powiązane (0)