ßßß Cookit - przepis na Cannelloni z serem ricotta i szpinakiem

Cannelloni z serem ricotta i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Po dłuższej przerwie związanej z problemami technicznymi, wśród których było również przeinstalowanie systemu operacyjnego wracam z nową porcją przepisów. Na początek, coś w sam raz na obiad czy kolację – cannelloni z z serem ricotta i szpinakiem.
200 g cannelloni
250 g sera ricotta
250 g szpinaku
ser żółty do posypania
natka pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Makaron lekko obgotowujemy, po czym układamy na papierze do pieczenia. Szpinak myjemy, przelewamy gorącą wodą, osuszamy i kroimy. Ricottę mieszamy z przyprawami, dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy. Masą nadziewamy cannelloni . Rurki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy żółtym serem. Cannelloni pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podanie dodajemy trochę natki pietruszki.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/cannelloni-z-serem-ricotta-i-szpinakiem