ßßß
Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka lub ½ piesi z indyka1 opakowanie rukoli (ok. 120 g)1 opakowanie pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory100 g tartego parmezanu2 łyżeczki musztardy4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka miodu1 łyżeczka ziół prowansalskiesól, pieprz do smakuWykonanie:W małym naczyniu przygotowujemy sos łącząc oliwę z musztardą miodem i ziołami.Pierś z kurczak myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, podsmażamy mięso na złoty kolor, a następnie odstawiamy do przestygnięcia.Do miski z umytą i osuszoną rukolą wrzucamy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pierś z kurczaka oraz tarty parmezan, wszystkie składniki mieszamy z uprzednio przygotowanym sosem.Sałatkę podajemy z kromką chrupkiego razowego pieczywa.Smacznego!