ßßß


Składniki na dwie porcje:2 garście rukoli1 pojedyncza pierś z kurczaka200 g bobu2 większe pieczarkikawałek zielonego ogórka (ok. 3 cm na porcję)ok. 50 g twardego sera (grana padano)Winegret miodowy:1 łyżeczka musztardy (sarepska)4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka miodusól, pieprz do smakuWykonanie :Bób gotujemy na parze. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie obieramy.W małym naczyniu przygotowujemy sos łącząc oliwę z musztardą miodem i przyprawami. Mieszamy i odstawiamy.Pierś z kurczak myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Mięso smażymy na złoty kolor na patelni grillowej, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. Na tej samej patelni grillujemy z odrobiną oliwy pokrojone w plastry pieczarki.Na talerzu rozkładamy umytą i osuszona rukolę oraz kawałki ogórka. Dokładamy pokrojon pierś z kurczak, bób oraz pieczarki. Całość podsypujemy świeżo potartym serem i polewamy winegretem.Smacznego!