ßßß
            
        
Składniki na jedna blachę:2 szklanki nasion (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni, sezam i inne Wasze ulubione np. nasiona goji, chia, otręby)½ szklanki mąki pełnoziarnistej1 szklanka wody1 łyżeczka mioduszczypta soliWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 180 st. C.Blachę smarujemy olejem lub wykładamy papierem do pieczenia (polecam posmarować olejem, gdyż papier czasami przykleja się do pieczywa).Do miski przekładamy wszystkie suche składniki. Mieszamy, a następnie dodajemy wodę z miodem i ponownie dokładnie mieszamy. Nasionkową masę przekładamy na blachę, cienko rozkładając (3-5 mm grubości). Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, po tym czasie wyjmujemy pieczywo z piekarnika i na blaszce kroimy w prostokąty, kwadraty lub trójkąty (jak wolicie). Następnie wstawiamy na ok. 30 minut do piekarnika i pieczemy do czasu aż chlebek się ładnie zarumieni i stanie chrupiący. W razie potrzeby przedłużamy czas pieczenia. Chrupkie pieczywo studzimy na kratce i przekładamy do szczelnego pojemnika!Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony „Przepisyzpodrozy.pl”