Wykonanie
            W orginale te 
bułki były tylko ze 
słonecznkiem. Ale ja dodałam również ziarna dyni oraz 
siemienia lnianego dlatego nazwałam je 
bułkami z ziarnami. Są bardzo łatwe i szybkie do wykonania. Potrzeba tylko 30 minut na wyrastanie a 15 na pieczenie żeby można było cieszyć się pysznymi, chrupiącymi 
bułkami na śniadanie. Aby upiec 
bułki o nieco innym smaku można dodać do ciasta łyżkę 
nasion anyżu lub 
kminku. Przepis pochodzi z kolekcji Wypieki ze smakiem.

Składniki:25 g świeżych 
drożdżyłyżka 
miodułyżeczka 
soli400 ml 
wody3 łyżki pestek 
słonecznika3 łyżki ziaren dyni3 łyżki 
siemienia lnianego300 g 
otrąb700 g 
mąkiRozmieszać 
drożdże w niewielkiej ilości ciepłej 
wody. Dodać 
miód i 
sól. Wymieszać 
pestki słonecznika z 
siemieniem lnianym, 
otrębami i 
mąką. Dodać 
drożdże oraz pozostałą 
wodę. Zagnieść dość rzadkie ciasto. Pozostawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ułożyć je na stolnicy oprószonej 
mąką i uformować prostokąt o wymiarach ok.20x30 cm. Pokroić ciasto na dwanaście kwadratów i przełożyć je na natłuszczoną blachę. Pozostawić bułeczki do wyrośnięcia na 30 minut a 
potem piec je na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika do temperatury 250 stopni przez 12-15 minut.Smacznego:)