Puszyste, a zarazem wilgotne muffiny o lekko kwaskowym, orzeźwiającym smaku czerwonej porzeczki. Szybkie w przyrządzeniu i bardzo smaczne.Składniki:250 g mąki pszennej150 g cukru3 łyżki kakao2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia½ łyżeczki sody oczyszczonej1 jajko270 ml mleka100 ml oleju3 garście czerwonej porzeczki (świeżej lub zamrożonej)Wykonanie:Do naczynia przesiewamy mąkę dodajemy cukier, proszek, sodę, kakao i mieszamy. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajko z mlekiem i olejem. Łączymy suche składniki z mokrymi mieszając niedbale, na koniec dodajemy czerwoną porzeczkę (dałem zamrożoną, prosto z zamrażalnika). Muffiny pieczemy w temperaturze 180 st. C. do suchego patyczka, tj. ok. 20 min.Smacznego!