Wykonanie
« Drożdżówka z przepisu od mamyTort „kolorowy zawrót głowy” »Opublikowano 16 lipca 2013 | Autor: ASS

Składniki:200 g kleiku
ryżowego200 g
margaryny3
jajka1 szkl.
cukru1 paczka
cukru waniliowego (32 g)7 łyżek wiórek
kokosowychdo wyboru:
wiśnie, powidła,
dżemWykonanie:W garnku rozpuszczamy
margarynę z
cukrem, odstawiamy do wystygnięcia, gdy produkty przestygną dodajemy
jajka, kleiki oraz
wiórki kokosowe. Wszystkie produkty łączmy ze sobą energicznie mieszając. Z ciasta formujemy kulki średnicy ok. 3 cm, układamy na blaszce w odstępach (ciasto trochę wyrośnie). W kulakach robimy mały wgłębienie gdzie umieszczamy
wiśnie lub
konfiturę.
Ciastka pieczemy ok. 25 min w temperaturze 180 st. C.Smacznego!