ßßß
Przepis dostałam od pary klientów mojej firmy, którzy to przy okazji świątecznego spotkania przynieśli ze sobą to cudo. Sama zjadłam wtedy niesamowitą ilość - tak mi posmakowały! A że teraz pojawiła się okazja podziękowania Ani za cudowną kulinarną sesję zdjęciową, w której brałam udział to postanowiłam podziękować przesyłając właśnie ciasteczka, które uwielbiam :)Skład:1 paczka kleiku ryżowego,2 szkl. mąki,2 szkl. cukru,4 całe jajka,1 kostka margaryny,4 łyżki wiórków kokosowych,1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, dżem (truskawka, wiśnia lub wg własnego smaku).Przygotowanie:Wszystko miksujemy (uwaga, trochę ciężko się miksuje z racji zwartej konsystencji) i z masy formujemy kuleczki z dziurką, do której porcjujemy dżem wg uznania. Piekarnik na 180 st C z termoobiegiem. Pieczemy aż się zarumienią.Uwaga! Ciastka się rozpływają podczas pieczenia, dlatego kulki muszą być małe (wielkości czekoladek Roscher) i szeroko rozstawione. Nie przyklepujemy ich przed zrobieniem dziurki.