Chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego są smaczne, proste i szybkie w zrobieniu. Polecam wszystkim wypróbowanie przepisu, który mam od mojej przyszłej Teściowej- jest super! ( i przepis i Teściowa :)Ciasteczka:25 dag margaryny25 dag cukru1 opakowanie kleiku ryżowego (160g)5 jajek2 łyżeczki proszki do pieczenia10 dag kokosuMargarynę dobrze ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy proszek do pieczenia, a następnie stopniowo kleik ryżowy. Na końcu ubijamy sztywną pianę z białek i wszystko razem mieszamy. Dodajemy kokos.Z gotowej masy formujemy łyżeczką lub szprycą niewielkie ciasteczka, które nakładamy na papier pergamin.Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180C na złoty kolor.Ciasteczka biorą udział w akcjo- konkursie na wypiek bez mąki, nie-dietetyczne:)R E K L A M A