ßßß Cookit - przepis na wątróbka z królika z czarnuszką

wątróbka z królika z czarnuszką

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam wątróbkę. Tą z królika szczególnie, bo jest bardzo delikatna. Wystarcz podsmażyć na cebulce i dodać ulubione przyprawy i mamy szybki obiad lub doskonałą kolację. Najczęściej dodaję kminek, tym razem dodałam czarnuszkę i wyszło jeszcze smaczniej i bardziej aromatycznie.
Składniki:
1 cebula
ząbek czosnku
1 łyżeczka czarnuszki
sól
pieprz
1 łyżka smalcu
szczypiorek
Smalec rozgrzać, wrzucić cebulę pokrojoną w plastry a następnie wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, na końcu posolić. Wątróbkę smażyć tak długo, w zależności tego jak mocno wysmażoną chcemy jeść. Ja nie lubię krwistej, dlatego wysmażam ją długo. Podaję z chlebem.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/07/watrobka-z-krolika-z-czarnuszka.html