SkładnikiNaleśniki0,5 l wody gazowanej0,5 l mleka2 jajka0,5 kg mąkiszczypta soli1/4 szklanki olejuszczypta sodyłyżeczka cukruFarszkostka sera półtłustegołyżka śmietany 18%cukier wanilinowy3 łyżeczki cukru3 krople olejupomarańczowegoSos1 duża pomarańcza3 łyżeczki cukru kawałeczek skórki z pomarańczy1/2 kieliszka alkoholuSposób przygotowania1.Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą łączymy, aby w naszym cieście nie było grudek. Naleśniki smażymy.2.Składniki na farsz dokładnie ze sobą łączymy.3.Pomarańczę obieramy ze skórki. Cząstki dokładnie tniemy blenderem. Wlewamy na małą głęboką patelnię dodajemy drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, cukier i alkohol. Podgrzewamy mieszając do czasu , aż wszystkie składniki nam się połączą4.Usmażone naleśniki faszerujemy twarogiem, układamy na talerzu i polewamy naszym pomarańczowym sosem.