Wykonanie
Bardzo szybkie i smaczne.

Składniki:Ciasto:
mąka pszenna 7 łyżek
olej 4 łyżki
cukier 7 łyżek
jaja 3
alkohol 1 kieliszek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
owoce 0,5 kgKruszonka:
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
masło 6 dag
wiórki kokosoweWykonanie:Składniki ciasta wymieszać i wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać przez kilka minut w temperaturze 200 stopni. W tym czasie umyć
śliwki, przepołowić, pozbawić pestek. Przygotować kruszonkę (składniki kruszonki dokładnie zagnieść). Na zapieczone ciasto (jeżeli po zapieczeniu na cieście
zrobi się skorupa – posmarować
śmietaną) ułożyć
owoce (
śliwki skórką do dołu), posypać kruszonką i upiec. Łączny czas pieczenia ok. 45 minut.