ßßß
Składniki:- 5 jajek- 200 g cukru- cukier waniliowy- 1 kostka masła lub margaryny- 180 g mąki pszennej- 140 g mąki ziemniaczanej- 20 g kakao- pół opakowania proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywną masę. Wmieszać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i roztopione, ostudzone masło. 2/3 masy nałożyć do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy. Pozostałą połączyć z przesianym kakao. Nałożyć na środek jasnej misy. Babki wielkanocne zwykle pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C 45-55 minut. Tak jest i w tym przypadku.Powiązane wpisy:SERNIK WIŚNIOWO – CZEOLADOWYKostka AlpejskaTARTA Z JABŁKAMIMuffinki kawowe z ChałwąNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności