ßßß
Składniki:5 dl mąki1 łyżka polenty1 łyżka skrobii kukurydzianej1 łyżeczka sody oczyszczonej170 g masła, miękkiego8 milky ways maxi2 dl brązowego cukru½ dl cukru2 jajkanasiona vanilii z jednej laskiWykonanie:Cukier, wanilię i masło utrzyj na puszystą masę, po czym dodaj jajka. Przesiej mąkę z sodą, posiekaj milky ways maxi i dodaj do masy. Wymieszaj, zrób rulon i owiń w folię. Włóż ciasto do lodówki na conajmniej 6 godzin lub na noc.Schłodzone ciasto podziel na grube talarki, ułóż ciastka na blasze wyłożonej pergaminem – zachowaj odstępy między ciastkami.Piecz maślane ciastka na 200ºC (termoobieg) przez 10 minut.
Polecane przepisyCytrynowe ciasteczka z makiemKruche ciasteczka z daktylami i sezamemKokosowe piramidki z cytrynową nutąSezamowe ciasteczka pieguskiCiasteczka migdałowe super szybkie