ßßß
Składniki:4-5 porcji1,2 kg mięsa z kurczaka ( u mnie podudzia )marynata:5 łyżek oliwy5 łyżek sosu balsamicznego5 łyżek miodu1 łyżeczka tabasco lub wiórków chilli1 op. złocistej przyprawy do kurczaka np. KamisPrzygotowanie:Kurczaka obsypujemy przyprawą, dodajemy resztę składników i dokładnie nacieramy nimi mięso.Odstawiamy na 2-3( a nawet 4 dni ) do lodówki.Po tym czasie grillujemy mięso około 30 minut, w połowie pieczenia obracając na drugą stronę, zaczynając od skórki.Podajemy z sałatą.Powiązane notki:Krucha Polędwica w pikantnej marynacie, z sosami BBQ , koktajlowym i sałatąMarynata do mięsa pikantno słodka – kurczak, karkówka, rybaSłodki kurczak pieczony w whiskySolidna porcja mięsa czyli Pieczony kurczak „po Chińsku”