Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Naleśniki mogą być bazą do setek dań słodkich i słonych. Chciałam podać mojemu maluchowi coś smacznego sycącego i innego niż zazwyczaj. Ku mojemu zdziwieniu zajadał ze smakiem mimo to, że było to coś innego niż jadał zazwyczaj – jego ulubioną wersją naleśników były te z
dżemem malinowym lub
truskawkowym. Jednak
hitem ostatnich degustacji okazał się być
majonez, mój Fabiuszek wyjadał go łyżką ze słoikaale się śmiałam.
Składniki :4 porcje:8 naleśników4
parówki z
szynki8 plasterków
sera gouda2-3 łyżki
majonezu8 listków
sałaty lodowejkoperekodrobina
oleju do smażeniaPrzygotowanie:
Sałatę,
parówki i
ser kroimy w cienkie paseczki.
Koperek posiekać.Każdy z naleśników posmarować odrobiną
majonezu, posypać
koperkiem.Ułożyć plasterki
parówki ( lub
szynki ),
sera i
sałaty ( tej ostatniej powinno być najwięcej ).Zwinąć naleśniki w rulony i podsmażać na
oleju, aby były ciepłe i rumiane.Podawać z
sosem czosnkowym lub
majonezem.Naleśniki można pokroić w porcje na kęs, nadziać na patyczki i serwować, np. na
sosie tatarskim jako przekąskę. Zamiast naleśników można użyć tortilli.Powiązane notki:Puszyste naleśniki 2 w 1Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyniGrillowane Naleśniki z
oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnienieZakopiańskie naleśniki ze słodkim i słonym
serem, z
brukselką i sosem
miętowymNietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem