ßßß
Składniki :4 porcje:8 naleśników4 parówki z szynki8 plasterków sera gouda2-3 łyżki majonezu8 listków sałaty lodowejkoperekodrobina oleju do smażeniaPrzygotowanie:Sałatę, parówki i ser kroimy w cienkie paseczki.Koperek posiekać.Każdy z naleśników posmarować odrobiną majonezu, posypać koperkiem.Ułożyć plasterki parówki ( lub szynki ), sera i sałaty ( tej ostatniej powinno być najwięcej ).Zwinąć naleśniki w rulony i podsmażać na oleju, aby były ciepłe i rumiane.Podawać z sosem czosnkowym lub majonezem.Naleśniki można pokroić w porcje na kęs, nadziać na patyczki i serwować, np. na sosie tatarskim jako przekąskę. Zamiast naleśników można użyć tortilli.Powiązane notki:Puszyste naleśniki 2 w 1Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyniGrillowane Naleśniki z oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnienieZakopiańskie naleśniki ze słodkim i słonym serem, z brukselką i sosem miętowymNietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem