0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Owsianka to królowa śniadań. Mój sąsiad powiedział mi o tym , że robi ją na soku. Dziwne , że sama na to nie wpadłam przecież to świetny pomysł! Jak widać wszędzie można znaleźć inspirację. Dlatego wyciągnęłam z lodówki sok jabłkowy – prawdziwy , nie z koncentratu i ugotowałam na nim swoje ulubione płatki. Całość dopełniają migdały i jogurt naturalny. Spróbujcie, to sycące i pyszne śniadanie.Składniki:1 porcja:1 szklanka soku jabłkowego4 łyżki płatków owsianych2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki migdałówmielony cynamon z wanilią – z młynkaPrzygotowanie:Płatki wrzucamy do soku i gotujemy około 5 minut. Jeśli są zbyt gęste możemy dolać wody.Dekorujemy jogurtem i płatkami, obsypujemy przyprawami.Podajemy.Pyszne z serową bułeczką i zbożową kawą!Powiązane notki:Nocna owsianka na drugie śniadanie!Owsianka bananowa z budyniem i sokiem i czarnymi porzeczkamiOwsianka piernikowa z jogurtemKrem ciasteczkowy na śniadanieOwsianka z lanymi kluskami