Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)filiżanka płatków owsianychjogurt naturalny lub serek homogenizowanyszczypta curryłyżka pestek słonecznikaOwsianka na słono - sposób przygotowania: Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem. Gotujemy, aż wchłoną wodę i zmiękną. Studzimy. Mieszamy z jogurtem lub serkiem i szczyptą curry. Posypujemy pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.Owsianki na słodko i słono; źródło: Okazje.info Osoby, które nie lubią słodyczy, znajdą na naszym portalu także przepisy na wytrawną owsiankę z dodatkiem łososia oraz owsiankę z grzybami i mięsem (przepis poniżej). Owsianka na słono z grzybami i mięsem (na 2 porcje) 100 g płatków owsianych 1 szklanka wody 1 szklankaPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu