ßßß
Składniki:2 porcje:1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy – ok. 100 g suchej1/2 szklanki musli z orzechami2 łyżki miodu5 suszonych moreli5 suszonych śliwek1 1/2 szklanki mleka100 g twarogu1/2 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:Formę natłuszczamy i wysypujemy otrębami. Piec nastawiamy na 180-190 stopni.Kaszę mieszamy z musli i pokrojonymi na pół morelami i śliwkami.Dodajemy cynamon, mleko, twaróg i dokładnie mieszamy.Zapiekamy aż wierzch się zezłoci około 15 minut.Podajemy z jogurtem lub serkiem.Zapiekanka jest pyszna również na zimno.Powiązane notki:Słodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukruDomowa Bakaliowa śniadaniowa Granola (musli) z miodem z patelniPudding z dyni i kaszy jaglanejOwsianka z lanymi kluskamiKrem śniadaniowy z kaszy z rabarbarem