Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Kasza daje wiele kulinarnych możliwości – ja gotuję ją od czasu do czasu w dużej ilości i przez kilka następnych dni raczę się pysznościami. Krem z
kaszy, placuszki czy kotlety ( klik ) . Zróbcie je raz a na pewno staną się alternatywą dla
bułki słodkiej czy kanapki na śniadanie – można je też zabrać ze sobą w
drogę w lunchboxie, z
miodem,
owocami lub
masłem orzechowym , jak u mnie, są po prostu cudowne i robi się je w kilka chwil. Oczywiście można je zrobić z każdego rodzaju
kaszy – gryczane możecie znaleźć tutaj – klik .Mniam!

Składniki:placki:5 łyżek ugotowanej
kaszy1
jajo3 łyżki
rodzynek2 łyżki
otrąb1-2 łyżki
olejudodatkowo
masło orzechowesereksuszone i świeże
owocePrzygotowanie:Rozgrzać tłuszcz.Resztę składników wymieszać, łyżką formować placuszki i smażyć na złoto na rozgrzanym
oleju.Podawać przełożone
masłem orzechowym i
serkiem. Wierzch udekorować.Smacznego!Powiązane notki:Wieżyczki gryczanePancakes
ciasteczkowe – przepis w 5 minut!Kotlety jaglane z
sałatą z
rukoliCo Ania robi na śniadania – pancakes z
mlekiem w proszku i
płatkami owsianymi