Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Najzdrowsze są domowe lekarstwa, a na zimową czy jesienną chandrę z całą pewnością są słodkie
maliny! Dodane do
herbaty rozgrzeją, zastąpią słodzone i sztuczne
jogurty dodane do
jogurtu naturalnego czy
twarożku, będą świetnym
dodatkiem do ciast i deserów, a zrobienie ich jest banalnie proste.

na zdjęciu
budyń z
malinami w
syropieSkładniki:
maliny ( u mnie ok 4 kg)
cukier po 2 łyżki na mały słoiczekPrzygotowanie:
Maliny umyć, przebrać.Pakować do czystych słoików dosyć ciasno jednak nie do końca ( jak już wspominałam przy śliwkach,muszą
mieć miejsce na odpływ soku) ok 2 cm od góry słoika jest górną granicą.Zasypać
cukrem i odstawić na co najmniej godzinę, maksymalnie dwie.Po tym czasie słoiki zakręcać i gotować ok. 15-20 minut, na ściereczce w wodzie do 3/4 wysokości słoików.Wyciągać gorące i odstawiać do góry dnem na ścierce lub kocu.Zostawić do góry dnem do wystygnięcia.Rady:
Maliny „skurczą się „więc nie panikujcie jeśli z pełnych słoików porobią się połówkiZasypane
cukrem z
wanilią będą miały jeszcze lepszy zapach.Powiązane notki:
Śliwki w
syropieMarynowana
papryka najlepsza receptura