Wykonanie
Ciężko w to uwierzyć, ale już za kilka miesięcy będziemy siedzieć przed kominkami i podziwiać śnieg prószący za oknem. W takich chwilach najlepiej smakuje
herbata z
sokiem malinowym i dziś przedstawiam Wam przepis na taki gęsty, aromatyczny sok. W przeciwieństwie do sklepowego soku zawiera dużo
malin, jest pozbawiony jakichkolwiek nienaturalnych konserwantów, a smak jest tak intensywny, że spodziewałam się natrafić na
malinowe pestki :)SOK (
SYROP) MALINOWYSkładniki na litr soku:1200g
malin1kg
cukruMaliny i
cukier przesypywać warstwami w słoju (
cukier musi być na wierzchu),
słój przykryć gazą i zabezpieczyć ją gumką. Odstawić na tydzień na słońce.
Po tym czasie zawartość przełożyć do garnka, zagotować i (odsączając pestki) gorący przelać do butelek.
Przepis dołączam do akcji: