PRZEPIS AUTORSKIDzisiaj podzielę się z Wami moim sposobem na pyszne spaghetti. „Mopsiara” rymuje się z carbonara… Może to banalne, ale nie mogłam wymyślić innej, tudzież trafniejszej nazwySkładniki dla 2 osób:100 g makaronu spaghetti200 g mięsa wołowego mielonego1 cebula2 ząbki czosnku1 puszka pomidorów krojonychgarść oliwek zielonychgarść oliwek czarnych1 łyżeczka bazyliisól, pieprzoliwaMakaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Jak przygotować sos? Najpierw podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Zdejmujemy na talerzyk i odkładamy na bok. Na tej samej patelni smażymy mięso. Dodajemy do niego pomidory, pokrojone oliwki i podsmażoną wcześniej cebulę z czosnkiem. Doprawiamy sos bazylią, solą i pieprzem.Wykładamy makaron na talerze, formujemy gniazda i polewamy środki sosem.Smacznego!