Dawno nie było parówek w cieście drożdżowym..część zrobiłam tradycyjnie tylko parówka w środku, a do tego sosik do wyboru.. .remulada lub sos barbecue ..a część też z parówką, ale ciasto posmarowałam sosem barbecue, posypałam serem żółtym i dopiero położyłam parówkę..2,5 szkl mąki pszennej1/2 szkl mleka1/4 szkl wody2 łyzki oleju1 jajko1 łyżeczka soli25 g świeżych drożdżyparówkiser żółtysos barbecueremuladaZ drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować dość cienko .Pokroić w paseczki ok 2-3 cm. Owinąć wcześniej obraną parówkę w spiralkę.[ewentualnie posmarować ciasto sosem, posypać startym seremżółtym , położyć parówkę i owinąć.]Tak przygotowane parówki dość luźno ułożyć na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec około 25 min na złoty kolor.