Wykonanie
            W mojej paczuszce z Anielskich Przysmaków był słoiczek 
agrestu z 
imbirem ..Lubię 
agrest..[ najlepszy zerwany taki prosto z krzaczka]..
imbir również..kiedyś robiłam 
dżem z 
agrestu, ale nie pomyślałam, że dodatek 
imbiru poprawi smak..
Konfitura agrest z 
imbirem ..jest przygotowana z zielonego 
agrestu ,który z awiera pektynę,żelazo,witaminy C,B1,PP,A.Pomaga na przemianę materii,świetna dla osób odchudzających się.
Imbir posiada składnik eteryczny.Pomaga na trawienie,łagodzi mdłości,leczy przeziębienie,migreny,poprawia krążenie 
krwi.Połączenie 
agrestu i 
imbiru tworzy niesamowity smak.
Konfiturę można spożytkować na wiele sposobów...dodać do naleśników,zjeść tak jak ja np.z goframi...pychotka..
Konfitury jeszcze zostawiłam do dalszego eksperymentowania..

2 szkl. 
mąki0,5 szkl.
mąki pełnoziarnistej0,5 szkl.
cukru4 
jajkaszczypta 
soli1 
cukier waniliowy3/4 szkl.
mleka1 szkl.
wody0,5 szkl.
oleju1 czubata łyżeczka 
proszku do pieczeniaŻółtka oddzielić od 
białek.Wszystkie składniki oprócz 
białek zmiksować.Osobno zmiksować 
białka jajek ze szczyptą 
soli , następnie dodać do ciasta i wymieszać łyżką . Nalewać ciasto z umiarem, na całą formę. Piec około 5 minut. Upieczone gofry wykładać na stojaczek lub kratkę, aby przestygły .


