ßßß
Cookit - przepis na Gulasz pieczony
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz pieczony
Składniki
Filet z piersi indyka
Wieprzowina
Cebula
Czosnek
Olej
Papryka słodka
Koncentrat pomidorowy
Kostka rosołowa
Curry
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz
Sól
Śmietana
Wykonanie
Gulasz zazwyczaj się gotuje , ale ja na blogu Michała znalazłam przepis na gulasz pieczony ...Można użyć do tego
mięsa wieprzowego
,
wołowiny
lub
fileta z indyka
...Polecam ....Moje
mięsko
[
wieprzowina
] marynowało się dwa dni...wyszło wyśmienite.. .800 g
fileta z indyka
[
wieprzowiny
]2
cebule
2 ząbki
czosnku
4 łyżki
oleju
3 łyżki
słodkiej papryki
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
1
kostka rosołowa
1 łyżeczka
curry
w proszku2
liście laurowe
6 ziaren
ziela angielskiego
1 łyżeczka
pieprzu
1 łyżeczka
soli
100 ml słodkiej
śmietany
Mięso
umyć i pokroić w kostkę wielkości około półtora centymetra.
Cebulę
drobno posiekać.
Czosnek
przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przepisu oprócz
śmietany
wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki na od 12 do 24 godzin. Po tym czasie przełożyć całość do żaroodpornego naczynia lub brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Piec pod przykryciem przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z pieca dodać
śmietanę
i w ymieszać.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/09/gulasz-pieczony.html
Przepisy powiązane
Zupa z soczewicy
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM
Gulasz pomidorowy z szybkowara
Żeberka duszone w sosie pomidorowym
Podgrzybki z wieprzowiną - jak zrobić
Składniki powiązane (0)