Wykonanie
            Naleśniki bez 
jajek i 
krowiego mleka. Niemożliwe? Oczywiśćie, że możliwe! ;)Pancakes without eggs and cow’s milk. Impossible? Possible, of course! ;)Składniki (na 12-13 naleśników o średnicy ok 20cm):500ml 
niesłodzonego mleka sojowego3dl 
mąki (150g)0,5 łyżeczki 
mąki ziemniaczanej1 łyżka 
olejuolej do smażenia (jeśli nie masz nieprzywierającej patelni)zmiksuj ze sobą 
mleko, 
mąkę, 
mąkę ziemniaczaną i 1 łyżkę 
olejupostaw patelnię na średnim ogniugdy się rozgrzeje, wlej porcję ciasta i równo rozprowadźsmaż przez ok 1 minutę (aż wierzch naleśnika będzie suchy)używając 
łopatki przerzuć go na drugą stronę i smaż przez ok 0,5 minuty, następnie przełóż na talerzpowtarzaj punkty 3-5 aż skończy Ci się ciastoSmacznego! :)…Ingredients (for 12-13, 20cm pancakes):500ml soy milk (unsweetened)3dl 
flour0,5 tsp potato 
flour1 tbsp oiloil for frying (if you don’t have non-stick pan)Blend together soy milk, 
flour, potato 
flour and 1 tbsp of oilPut a pan on medium gasWhen it’s hot, 
pour portion of dough on it and, by turning it around, spread dough all over bottom of the panFry for about 1 minute (until top of the pancake is dry)Using kitchen spatula, turn the pancake over, fry for about 0,5 minute, 
than tranfser it to a 
plateRepeat points 3-5 until you’re out of doughBon appetit! :)

