Wykonanie
Nie jestem królową naleśników i bałam się trochę smażenia ich zdrowszej wersji. Niesłusznie!Wyszły naprawdę smaczne! Poprzedni post był długi i nie mam już na dziś więcej weny, więc zamieszczę przepis na te naleśniki bez długich wstępów.

Potrzebujesz na ok 10 sztuk:2
jajka10 łyżek
mąki pełnoziarnistej
oleju (ok 2 łyżki)
mlekaMieszamy
jajka,
mąkę i
olej. Dodajemy
mleko do tego momentu aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej
śmietany.Smażymy na bardzo gorącej patelni nie dodając już tłuszczu.

Nadzienie:Naleśniki na zdjęciu mają farsz z warzyw meksykańskich (mrożonka) i pieczonej
polędwiczki z indyka - te cudeńka zabieram jutro na uczelnię.Na obiad za to
jadłam z tymże
indykiem oraz
szpinakiem i odtłuszczonym
serem Camembert (Turek figura).

PS: Wybaczcie mi to jak mało estetycznie prezentuje się miseczka z farszem, ale zanim
wytarłam ślady sosu aparat mi padł, więc nie mogłam zrobić ładniejszych zdjęć.