18 maja 2014 Składniki: 4 udka z kurczaka 2 cebule 1/3 główki młodej kapusty 300 g. przecieru pomidorowego 200 ml rosołu lub bulionu drobiowego ( ok. 1 szklanki) 200 ml. śmietanki 30% 3 łyżki masła śmietankowego Sól , pieprz , chili Przygotowanie: Udka umyć , osuszyć , oddzielić od kości. Usunąć skórę,pokroić w paseczki. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować drobno. Na patelni rozgrzać masło wrzucić mięso z cebulką gdy się podsmażą ok 2-3 min. dołożyć kapustę przesmażyć razem do zmięknięcia kapusty. Przecier pomidorowy połączyć z rosołem i śmietanką. Zawartość patelni przełożyć do garnka-zalać przygotowanym sosem. Całość doprawić solą , pieprzem i chili. Dusić ok. 30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami. Smacznego Post navigation ← Muszę nie skromnie powiedzieć że danie warte restauracji :) Wyszło nieziemsko pyszne a tak bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.Sezonowe warzywa, jajko , ser i szynka tego trzeba spróbować :) Grillowane szaszłyki w połączeniu z wyrazistym w smaku smażonym ryżem stanowi wyśmienite i syte danie obiadowe. Smakuje podane za równo na ciepło jak i zimno :) →