ßßß

Przygotowanie:Mięso umyć , oczyścić delikatnie nożem z błonek.Pokroić je na 1-2 cm. plastry.Rozbić lekko dłońmi.każdy kawałek polędwiczki dokładnie oprószyć solą i pieprzem , panierować w mące.Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso po parę sekund z obu stron.Jabłka obrać , wydrążyć gniazda nasienne , pokroić w ósemki , posmarować je dokładnie miodem z każdej strony.W blaszce/naczyniu żaroodpornym układać pasek jabłek a następnie polędwiczek do końca składników.Całość zalać cydrem lubelskim.Piec 50 min w 180 st.Podawać z pieczonymi ziemniakami , kaszą , ryżem lub pieczywem.SmacznegoPost navigation← Danie proste i szybie w przygotowaniu a bardzo smaczne , syte i rozgrzewające :)Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :) →