ßßß Cookit - przepis na Prawdziwy miód do posmarowania jabłek

Prawdziwy miód do posmarowania jabłek

nazwa

Wykonanie

21 sierpnia 2014
Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem
Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa ( ok.500g.)
2 słodkie jabłka
330 ml.Cydru lubelskiego ( jedna buteleczka)
sól , pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso umyć , oczyścić delikatnie nożem z błonek.
Pokroić je na 1-2 cm. plastry.
Rozbić lekko dłońmi.
każdy kawałek polędwiczki dokładnie oprószyć solą i pieprzem , panierować w mące.
Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso po parę sekund z obu stron.
Jabłka obrać , wydrążyć gniazda nasienne , pokroić w ósemki , posmarować je dokładnie miodem z każdej strony.
W blaszce/naczyniu żaroodpornym układać pasek jabłek a następnie polędwiczek do końca składników.
Całość zalać cydrem lubelskim.
Piec 50 min w 180 st.
Podawać z pieczonymi ziemniakami , kaszą , ryżem lub pieczywem.
Smacznego
Post navigation
← Danie proste i szybie w przygotowaniu a bardzo smaczne , syte i rozgrzewające :)
Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/to-danie-bardzo-przypadlo-do-gustu-mojemu-mezowi-mieso-staje-sie-niezwykle-delikatne-i-soczyste-a-jablka-w-miodzie-sa-idealnym-podkresleniem-calosci-wydobytego-smaku