ßßß Cookit - przepis na Roladki z szynki w sosie szparagowym

Roladki z szynki w sosie szparagowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Na 6 roladek:
300g.szynki wieprzowej
6 plastrów sera żółtego
sól ,pieprz , chili
mąka do panierowania
olej do smażenia
sos:
5 zielonych szparagów
2 gałązki natki pietruszki
250 ml rosołu lub bulionu z kostki
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Roladki:Mięso umyć , osuszyć na ręczniku papierowym pokroić w plastry,rozbić cieniutko.
każdy kawałek oprószyć solą ,pieprzem i chili.
Położyć po plasterku sera złożonym na pół , zwinąć roladki(najpierw dłuższe końce do środka a następnie w rulon)
Każdą roladkę obtaczać dokładnie w mące ,smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Sos:Szparagi umyć ,pokroić w mniejsze kawałki (Odciąć zdrewniałą część) ,zalać rosołem,gotować do zmięknięcia ok 10 min. (Jeśli odparuje nam za dużo płynu uzupełnić tak by szparagi były tylko zakryte)
Do garnka dodać natkę pietruszki ,szczyptę soli i pieprzu.
Zdjąć z ognia ,zmiksować blenderem na gładki krem.
Usmażone roladki podawać polane ciepłym sosem.
Smacznego:)
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tego-polaczenia-po-prostu-trzeba-sprobowac-jest-wysmienite-sos-idealnie-komponuje-sie-z-miesemjestem-pewna-ze-do-drobiu-takze-by-pasowal-zapraszam