ßßß

Przygotowanie:Każdy kawałek schabu rozciąć na duży płat ( w zdłuż nie do końca)rozbić cienko uważając by nie podziurawić mięsa.Oprószyć po całości solą ,pieprzem i słodką papryką-wetrzeć przyprawy.Na każdy kawałek mięsa ułożyć parę wiórek masła oraz na jednym śliwki na drugim morele ( kłaść na początku schabu)zwijać rolady(najpierw boki do środa a następnie w rulon)każdą roladę natrzeć obficie curry ,przewiązać nitką.Przesmażyć na rozgrzanym oleju do zmiany koloru z każdej strony.Na dno naczynia żaroodpornego położyć wiórki masła ułożyć rolady.Piec pod przykryciem 50 min w temp.180st.w połowie pieczenia przekręcić mięso.Upieczony schab wyjąć z naczynia odłożyć do ostudzenia.Wodę wymieszać z bulionem warzywnym.oraz żelatyną odstawić na ok.20 min aż zacznie tężnieć.Zimny schab pokroić w cienkie plastry,układać na przemian śliwka,morela lub wg.gustu,zalać przygotowaną żelatyną.Całość odstawić do całkowitego stężnięcia.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowana ryba jest soczysta ,delikatna i bardzo aromatyczna.Polecam spróbować.:)Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.zapraszam:) →