ßßß
1 kg schabu200 g suszonych śliwek2 łyżki olejusól, papryka słodka, papryka wędzona, majeranek2 szklanki bulionu warzywnego3 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki wodysok z połowy cytrynyW schabie naciąć nożem wewnątrz kieszonkę, w którą włożyć ciasno śliwki.Obtoczyć schab w oleju z przyprawami i zostawić na noc w marynacie.Piec w temp. 180 st.C. przez godzinę.Wystudzony schab pokroić na plasterki i ułożyć je na płaskim talerzu (można dodać dekoracje z groszku, cytryny, sałaty).Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, około 1/4 szklanki.Zagotować bulion, zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny, napęczniałą żelatynę i wymieszać dobrze.Wystudzić i zalać schab tężejącą żelatyną (wywar, który nam zostanie można nalać do głębokiego talerza, zostawić do stężenia, potem pokroić w kostkę do dekoracji).Włożyć do lodówki w celu stężenia.