Wykonanie
18 kwietnia 2014
Składniki:
2 filety z
Morszczuka ( każdy po ok.100g.)
200ml
śmietanki 30 %
100g.
serka topionego kremowego (jeden bloczek)
5 różyczek
brokuła1/2 pęczka posiekanego
koperku2 łyżki tartego
cheddara(ew.innego wyrazistego w smaku
sera żółtego)
sól,
pieprz,
przyprawa do rybszczypta
chili

Przygotowanie:
Morszczuka umyć,osuszyć( jeśli mamy mrożone płaty uprzednio rozmrozić w
mleku).
Pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć
przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Brokuły podzielić na mniejsze różyczki,sparzyć wrzątkiem,ułożyć na rybie.
W garnku na wolniutkim ogniu roztopić
serek topiony ,przelać do
śmietany ,dodać posiekany
koperek oraz
chili.
Całość dokładnie wymieszać.
Sosem polać
rybę,wierch posypać tartym
serem.
całość piec 30 min w 180st. pod przykryciem.
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z młodymi ziemniaczkami z
koperkiem.
Smacznego
Post navigation
← Pierś z
kaczki to zupełna nowość dla moich kubków
smakowych.
Mięso wychodzi soczyste o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku.Przygotowane na słodko zaspokoi i zaskoczy nie jedno wybredne podniebienie.Zapraszam :)
Tak przygotowany
schab świetnie smakuje i prezentuje się na
stole.Polecam na święta i rodzinne ipmrezy :) →