ßßß Cookit - przepis na Morszczuk w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i koperkiem

Morszczuk w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i koperkiem

nazwa

Wykonanie

18 kwietnia 2014
Składniki:
2 filety z Morszczuka ( każdy po ok.100g.)
200ml śmietanki 30 %
100g.serka topionego kremowego (jeden bloczek)
5 różyczek brokuła
1/2 pęczka posiekanego koperku
2 łyżki tartego cheddara(ew.innego wyrazistego w smaku sera żółtego)
sól,pieprz,przyprawa do ryb
szczypta chili
Przygotowanie:
Morszczuka umyć,osuszyć( jeśli mamy mrożone płaty uprzednio rozmrozić w mleku).
Pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Brokuły podzielić na mniejsze różyczki,sparzyć wrzątkiem,ułożyć na rybie.
W garnku na wolniutkim ogniu roztopić serek topiony ,przelać do śmietany ,dodać posiekany koperek oraz chili.
Całość dokładnie wymieszać.
Sosem polać rybę,wierch posypać tartym serem.
całość piec 30 min w 180st. pod przykryciem.
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.
Smacznego
Post navigation
← Pierś z kaczki to zupełna nowość dla moich kubków smakowych.Mięso wychodzi soczyste o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku.Przygotowane na słodko zaspokoi i zaskoczy nie jedno wybredne podniebienie.Zapraszam :)
Tak przygotowany schab świetnie smakuje i prezentuje się na stole.Polecam na święta i rodzinne ipmrezy :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowana-ryba-jest-soczysta-delikatna-i-bardzo-aromatyczna-polecam-sprobowac