Wykonanie
18 kwietnia 2014Składniki:2 filety z
Morszczuka ( każdy po ok.100g.)200ml
śmietanki 30 %100g.
serka topionego kremowego (jeden bloczek)5 różyczek
brokuła1/2 pęczka posiekanego
koperku2 łyżki tartego
cheddara(ew.innego wyrazistego w smaku
sera żółtego)
sól,
pieprz,
przyprawa do rybszczypta
chiliPrzygotowanie:
Morszczuka umyć,osuszyć( jeśli mamy mrożone płaty uprzednio rozmrozić w
mleku).Pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć
przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Brokuły podzielić na mniejsze różyczki,sparzyć wrzątkiem,ułożyć na rybie.W garnku na wolniutkim ogniu roztopić
serek topiony ,przelać do
śmietany ,dodać posiekany
koperek oraz
chili.Całość dokładnie wymieszać.Sosem polać
rybę,wierch posypać tartym
serem.całość piec 30 min w 180st. pod przykryciem.Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z młodymi ziemniaczkami z
koperkiem.SmacznegoPost navigation← Pierś z
kaczki to zupełna nowość dla moich kubków
smakowych.
Mięso wychodzi soczyste o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku.Przygotowane na słodko zaspokoi i zaskoczy nie jedno wybredne podniebienie.Zapraszam :)Tak przygotowany
schab świetnie smakuje i prezentuje się na
stole.Polecam na święta i rodzinne ipmrezy :) →