ßßß Cookit - przepis na Sos na ciepło do ryby, którego musicie spróbowac

Sos na ciepło do ryby, którego musicie spróbowac

nazwa

Wykonanie

Delikatny i rozpływający się w ustach sos na ciepło do ryb, którego Wam gorąco polecam. Pierwszy raz jadłam go w tym roku na wigilii pracowniczej, postanowiłam zrobić taki w domu, w oryginalnym wyczułam śmietanę i serki topione, wcale się nie myliłam, wyszedł identyczny. Wszystkim smakował ze smażoną miruną, myślę, że będziemy przyrządzać go znacznie częściej niż tylko na Wigilię.
Składniki
300 ml śmietanki 18%
2 podłużne serki topione śmietankowe Hochland
odrobina żółtego sera do zagęszczenia
1 mały brokuł
pieprz
Sposób
Brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śmietankę zagotować, rozpuścić w niej serki topione, w razie problemów można całość połączyć blenderem. Przyprawić pieprzem, dodać brokuł postrzępiony na drobne kawałeczki, całość w razie potrzeby zagęścić startym na tarce żółtym serem. Gotowym gorącym sosem polewać ryby.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/12/sos-na-ciepo-do-ryby-ktorego-musicie.html