ßßß

Przygotowanie:Piersi umyć,oczyścić z błonek,zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu.śliwki pokroić na małe kawałki.Ugotowaną kaszę oraz śliwki przełożyć do mięsa.Jajko roztrzepać ze śmietaną ,czosnkiem i przyprawami,wlać do mięsa z kaszą.Dłońmi wyrobić masę.Do keksówki (ja miałam sylikonową,jeśli posiadamy metalową talerzy ją najpierw wysmarować masłem z obsypać bułką tartą)wykładamy 1/2 masy na pieczeń,kładziemy na środku jaja,zakrywamy resztą masy.Pieczemy 45 min. w piekarniku nagrzanym do 18st.Pieczeń podawać na ciepło z sosem pieczeniowym i sałatką np. z kapusty lub ogórkami.Pasują do niej także warzywa ugotowane a parze.SmacznegoPost navigation← Mięso dla wielbicieli ostrych smaków.Deser typowo śiąteczno-karnawałoy,jemu po prostu nie da się oprzeć:) Sięgając po jednego chce się więcej i więcej.Pierwszy raz jadłam w kształcie placków gdy zrobiła ciocia i postanowiłam odtworzyć po swojemu smaki.Deser jest pracochłonny ale wart czasu i pracy :) →