Mniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszna przekąskę. Ciasto francuskie do tej poryjadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :)źródło : "Oliwia"Składniki:filet z kurczakapęczek natkiduży brokuł200 g śmietany 18%jajko2 op. ciasta francuskiegoząbek czosnkusól i pieprzSposób przygotowania:Kurczaka należy ugotować.Drobno pokroić.Natkę posiekać i przełożyć do miski.Dodać śmietanę i posiekany czosnek.Przyprawiać solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać.Podzielić brokuł na małe różyczki.Płaty ciasta rozłożyć na blaszce , posmarować roztrzepanym jajkiem .Następnie należy rozłożyć farsz kurczakowo - śmietanowy na cieście zostawiając 2 cm przerwę od brzegu w równomiernych odstępach i do każdej porcji dołożyć kawałki brokułu.Na końcu zrolować płaty ciasta w ruloniki i posmarować na wierzchu roztrzepanym jajkiem.Nożem podzielić na bułeczki.Piec w rozgrzanym piekarniku 190 C ok. 30 minut do czasu gdy roladki pięknie się zarumienią.Najlepsze są ciepłe.Smacznego