ßßß

Przygotowanie:Ugotowane opieńki pokroić drobno.Czosnek obrać przecisnąć przez praskę.Mięso mielone przełożyć do miski dodać resztę składników( kapustę kiszoną,opieńki,czosnek,rosół,jajko,bułkę tartą,mąkę oraz przyprawy)Wyrobić rękoma masę. na patelni rozgrzać olej.Z masy formować zgrabne kotlety dłońmi nawilżonymi w wodzie ponieważ jest dość lepka.Smażyć kotlety na rumiano z obu stron.Podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Prosty w przygotowaniu,rozgrzewający i zdrowy dodatek na ciepło do głównego dania.Świetnie komponuje się z kotletami mielonymi.Typowe roladki kuchni śląskiej z bardziej bogatym wnętrzem i ostry smakiem chrzanu.Podane z sosem w którym się dusiły i kluskami śląskimi smakują wyśmienicie :) →